fbpx Skip to content

Naturmedicin mod overgangsalderen – Virker det?

Er du i tvivl om du skal tage naturmedicin mod overgangsalderen?

Overvejer du om det overhovedet virker?

Så kan jeg fortælle, at det er der ikke noget klart svar på. Det er nemlig meget individuelt, hvordan det virker.

Men der er nogle ting, du skal være særligt opmærksom på, hvis du ønsker at tage naturmedicin mod overgangsalderenDet kan for eksempel modvirke andet medicin, som du får, eller endda være skadeligt for dine indre organer. 

Kosttilskud og naturmedicin mod overgangsalderen

Hvis du går til en alternativ behandler, vil du oftest få anbefalet kosttilskud og naturmedicin mod overgangsalderen.

Mange kvinder kan fortælle, at de oplever, at deres symptomer bliver mindre eller forsvinder helt, når de tager naturmedicin mod overgangsalderen. Andre oplever dog ikke de store forandringer – eller slet ingen forandringer. Der er ikke andet for, end at du må prøve dig frem og se, om det virker på dig.

Det er altid klogt at finde en erfaren og god alternativ behandler, som kan hjælpe dig med at sammensætte en behandling, som er optimal for netop dig. Du får vejledning til at vælge det bedste kosttilskud og naturmedicin mod overgangsalderen, og fravælge de naturmidler, hvor der er fare for, at du kan få skader på dine indre organer. Samtidig er det vigtigt at tage lægen med på råd, især hvis du får anden medicin i forvejen.

Vitaminer og mineraler

Når du er i overgangsalderen er det særligt vigtigt, at du ikke mangler vitaminer eller mineraler. Det er ikke ualmindeligt, at mange mennesker mangler vigtige mineraler som for eksempel magnesium, kalium og silicium – og her på vores nordlige halvkugle er D-vitaminmangel også udbredt.

Mange alternative helbredere og alternative læger mener, at Sundhedsstyrelsens anbefalede daglige tilførsel kun er nok til at holde os raske, men ikke nok til at vi har et optimalt helbred. De anbefaler, at man dagligt tager et stærkt vitamin- og mineralpræparat.

Urter og ekstrakter

Foruden vitaminer og mineraler, er der også en række urter og andre ekstrakter, der virker effektivt for mange kvinder. Der bliver forsket en del i området, og meget viser sig at være effektivt i behandlingen af gener i overgangsalderen.

For eksempel har et studie fra Århus Universitet vist, at en stor del af kvinder, som drikker rødkløverekstrakt, har færre og mindre kraftige hedeture. Desuden stabiliseres deres hormonniveau, som forhindrer nedbrydning af deres knogler. Samtidig oplevede kvinderne ingen bivirkninger ved indtagelse af ekstrakten.

Der findes en del forskellige produkter på markedet, der indeholder effektive urter og andre naturlige ingredienser som for eksempel pollen og gele royal. Produkterne virker ikke lige effektivt på alle kvinder, så du er nødt til at prøve, om de virker for dig.

Fytoøstrogener

Grunden til, at rødkløverekstrakt og flere af de andre urter er virkningsfulde, er, at de indeholder mange fytoøstrogener, som er østrogenlignende stoffer. Fytoøstrogener kaldes også for isoflavoner. Soja er et produkt, der er meget rigt på fytoøstrogener, men der er nogle kosteksperter, som er kritiske overfor soja, som de mener, er mere skadeligt end gavnligt for vores helbred.

Tilskud af olier

Især i overgangsalderen, hvor huden og slimhinderne har en tendens til at tørre ud, kan det være gavnligt for mange at tage et tilskud af olier. Du kan tage fiskeoliekapsler, men kig dig godt for. Det er ikke alle kapsler, der er lige god kvalitet. Som et alternativ kan du i stedet indtage en god algeolie, som indenfor de sidste par år også er kommet på markedet her i Danmark. Mange kvinder oplever også at have en god effekt af kokosolie.