fbpx Skip to content

Slide HVOR HÅRDT RAMT ER DU I OVERGANGSALDEREN Test dig selv Lad mig få testen Helle Lone Jensen

Progesteron virker effektivt på hedeture og nattesved, siger forskningen

Puh ha, jeg husker det tydeligt.

Dengang jeg døjede med hedeture.

Men det er heldigvis snart et par år siden.

Det var før, jeg begyndte på bioidentisk progesteron.

For hormoner er jo farlige, havde jeg lært.

Tænker du også sådan?

Men da jeg dykkede ned i forskningen omkring bioidentisk progesteron, så fandt jeg frem til noget helt andet:

 • At progesteron virker effektivt mod hedeture og nattesved på de fleste kvinder.
 • At progesteron IKKE give øget risiko for kræft, eller hjerte-kar-sygdomme. Tværtimod tyder nyere forskning på, at det har en beskyttende effekt.

To amerikanske kvindelige læger (Jerilynn Prior og Kenna Stephenson) med stor erfaring og solid forskning bag sig, er heller ikke i tvivl. De mener, at progesteron er effektivt, og at det er sikkert at bruge.

Kvinderne, som deltog i deres forskning, oplevede færre hedeture og mindre nattesved, samt mange andre forbedringer af deres symptomer i overgangsalderen.

Progesteron er det bedste valg mod hedeture og nattesved, slår forsker fast

En af de helt store eksperter er den amerikanske læge Jerilynn Prior.

Hun har ikke blot 20 års klinisk erfaring med at behandle kvinder i overgangsalderen, men har også været involveret i to forsøg med progesterons effekt på kvinders hedeture.

Hun slår fast, at progesteron er en effektiv og sikker behandling af overgangsalderens ubehagelige hedeture og nattesved i (og efter) overgangsalderen. Og så fremhæver hun den gode ‘bivirkning’, at det også har en positiv effekt på søvnen.

Daglig brug af progesteron er, i følge Jerilynn Prior, også sikkert for kvinder, som har haft blodpropper, samtidig med at det ikke øger risikoen for slagtilfælde, hjerteanfald, brystkræft eller knogletab.

Hun har desuden gode erfaringer med brug af progesteron mod kraftige blødninger og brystspændinger.

Progesteron er i følge Jerilynn Prior det bedste valg mod hedeture og nattesved i overgangsalderen og efter menopausen.

Studie viser bioidentiske hormoners positive effekt på overgangsalderens gener

Dr. Kenna Stephenson begyndte at bruge bioidentiske hormoner i sin praksis allerede omkring år 2000, og hun observerede en ofte dramatisk forbedring og meget få bivirkninger eller problemer.

Desuden forsker hun i brug af bioidentiske hormoner i overgangsalderen.

Blandt andet har hun været en af forskerne bag et solidt langtidsstudie, hvor man undersøgte effekten af bioidentiske hormoner ud fra de principper, som jeg også bruger i min vejledning i NHT Naturlig Hormonterapi®:

 • Kvindernes hormonniveauer blev målt inden opstart på biodentisk hormoner.
 • Kvinderne fik tilført de hormoner, som de manglede.
 • Hormonerne blev tilført kroppen gennem creme.

Resultatet viste, at de kvinder, som fik bioidentiske hormoner (herunder progesteron) havde en større positiv effekt end kontrolgruppen. De meldte tilbage om forbedringer af hedeture, nattesved, livskvalitet, søvnbesvær, stress, depression og angst.

Studiet varede i hele 3 år, hvor forskerne ikke så nogen øget risiko for hjerte-kar-sygdomme, kræft, osteoporose, leddegigt, sklerose eller andre autoimmune sygdomme.

Tværtimod var alle markører (målbare tegn i kroppen) for alvorlige sygdomme faldet, hvilket betyder, at brugen af de bioidentiske hormoner havde haft en forebyggende effekt.

Stor sandsynlighed for at progesteron giver en positiv forandring af symptomerne i overgangsalderen

Som forskningen viser, er der stor sandsynlighed for, at brug af progesteron fører til en positiv forandring af overgangsalderens gener.

Det er ikke nødvendigt at lide og svede dag og nat.

Føle sig utilpas og klistret – og få ødelagt nattesøvnen.

Ikke nok med, at det er ubehageligt, men søvnmanglen tærer yderligere på helbredet, og giver endnu flere symptomer end nødvendigt.

For slet ikke at tale om den der mærkelige fraværende tilstand, der kan opstå, når en hedetur buldrer løs.

Måske er hedeturene også kombineret med angst eller hjertebanken.

Længes du efter at slippe af med hedeture og nattesved, så kan progesteron i følge forskningen sikkert også være en god løsning for dig.

Og vil du have min hjælp til at komme i gang, så tag et kig på mine hormonpakker.

Jeg har to forskellige hormonpakker til dig, der gerne vil slippe nemmere gennem overgangsalderen.

Som forskningen ovenover viser, så fik de fleste kvinder i forsøgene en positiv effekt på deres hedeture og nattesved. Samtidig med, at de oplevede en forbedring af velvære, livskvalitet, søvn, stressniveau, depression og angst.

Læs mere om, hvordan du kan få min hjælp lige her >>.

Og skriv rigtig gerne en kommentar til mig her nedenunder.


Kilder:
http://www.cemcor.ubc.ca/ask/progesterone-therapy-night-sweats-perimenopause
http://www.cemcor.ubc.ca/resources/progesterone-not-estrogen-hot-flushes-perimenopausal-and-menopausal-women#ref
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22453200
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3897380/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23627249
http://www.healthwatchersnews.com/2009/11/bioidentical-hormone-research-shows-heart-benefits/ 

This Post Has 4 Comments

 1. Hanne Rasmussen siger:

  Hej Lone
  Jeg er 50 år gammel og min overgangsalder startede da jeg var midt i 40’erne med manglende menustration. For ca 3 år siden kom hedeturerne, søvnløse nætter med tankemylder, tågehjerne og humørsvingninger. Da jeg oven i hatten var sygemeldt med stress, besluttede jeg at få kunstige hormoner, for at komme nogle af mine symptomer til livs. Det betød at jeg kom af med hedeturerne, sov bedre og humøret blev mere stabilt. Jeg har prøvet at stoppe flere gange, da jeg er bekymret for kræft risiko mm. Det går godt den første måneds tid, men så kommer symptomerne væltende og jeg magter, rent psykisk, ikke at være helt ved siden af mig selv, så jeg er hvergang startet på hormonerne igen.
  Nu vil jeg gerne gøre endnu et forsøg, men ved ikke hvordan jeg kommer igennem overgangen fra syntetiske hormoner til bioidentiske, uden at bukke helt under.
  Jeg ved ikke om du har erfaring med netop dette problem, men jeg forestiller mig, at der må være andre før mig, der har stået i dette dilemma?!
  Har du nogle anbefalinger der kan hjælpe mig!!
  Mange hilsner
  Hanne

  1. Helle Lone Jensen siger:

   Hej Hanne

   Nogle kvinder vælger en udenlandsk gynækolog, andre læser bogen “Naturlig Hormonterapi – du har et valg!” og bruger den som vejledning til selv at gå i gang. En anden mulighed er, at du får hjælp hos en vejleder i NHT Naturlig Hormonterapi®, som jeg er.

   Nu ved jeg jo ikke, hvad det er for en hormonbehandling, du får nu. Men generelt kan jeg sige, at østrogenerne, der bliver givet normalt er bioidentisk, men hvis du samtidig får gestagen, så er det et syntetisk hormon. Dvs. at det er forskelligt fra din krops eget hormon.

   Det er vigtigt, at du får de hormoner, som du mangler. Og at du får dem i den rette balance i forhold til hinanden. Desværre har lægerne (på nær et par stykker) i Danmark ingen erfaring med bioidentisk progesteron, så der er ingen hjælp at hente der.

   Kh. Helle

 2. Hej Helle
  Jeg er 49år og har haft brystkræft.
  Jeg afsluttede min behandling sidst år, men jeg er ved at livle vanvittig over mine hedeture.Mit i møder og generelt på arbejdet kommer det væltende og jeg ligner en der lige er kommet ud af badet :-s. Særligt når jeg bliver lidt presset er den helt gal.
  Er der noget jeg kan gøre? Jeg kan jo ikke tage hormoner, da min kræft var hormonfølsom og jeg derfor tager Tamoxifen.
  Håber du kan hjælpe
  GItte

  1. Helle Lone Jensen siger:

   Hej Gitte

   Hedeture er desværre en helt almindelig bivirkning ved Tamoxifen. Det kan du læse mere om på indlægssedlen: http://www.indlaegssedler.dk/indlaegssedler/indlaegsseddel/13496.

   Derfor har jeg desværre ikke så meget hjælp at give dig.

   Men du kan prøve at se om du kan få en forbedring med daglig afslapning (fx blid yoga, meditation eller dybe vejrtrækninger) samt undgå hurtige kulhydrater, alkohol, stærk mad og så tage kølige bade.

   Mange hilsener
   Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *